Google Haritalar’da Anlık Konum Paylaşma Özelliği

29 05 2017 15:17 tarihinde, Google kategorisinde yazıldı. Hiç yorum yapılmadı, 4104 kez okundu

Google, konum paylaşma özelliği olan Latitude’yi 2013 yılında kapattı.

Geçtiğimiz aylarda duyurulan yeni konum paylaşma özelliği artık Google Haritalar üzerinde gerçekleşiyor. Artık Google haritalar mobil uygulamada ve Google Haritalar’a bilgisayar üzerinden girdiğinizde sizinle konumunu paylaşan kişilerin nerede olduğunu görebilirsiniz.

Bu özelliği kullanmak için öncelikle Android Iphone ya da Ipad ile Google Haritalar’a giriş yapmanız gerekir

Android

Henüz yapmadıysanız, kişinin Gmail adresini Google Kişilerinize ekleyin.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Haritalar uygulamasını Google Haritalar açın ve ardından oturum açın.
Menü Menü ardından Konum paylaş ardından Kişi Ekle Kişi ekle simgesine dokunun.
Konumunuzu ne süreliğine paylaşmak istediğinizi seçin.
Kişileri Seç’e dokunun.
Kişilerinize erişim istenirse Google Haritalar’a erişim izni verin.
Konumunuzu paylaşmak istediğiniz kişileri seçin.
Paylaş’a dokunun.

Iphone ve Ipad

Henüz yapmadıysanız, kişinin Gmail adresini Google Kişilerinize ekleyin.
iPhone veya iPad’inizde Google Haritalar uygulamasını Google Haritalar açın ve sonra oturum açın.
Menü ardından Konum paylaş ardından Kişi Ekle Kişi ekle simgesine dokunun.
Konumunuzu paylaşmak istediğiniz süreyi seçin.
Kişileri Seç’e dokunun.
Kişilerinize erişim istenirse Google Haritalar’a erişim izni verin.
Bir kişi seçin.
Paylaş’a dokunun. Seçtiğiniz kişi, konumunuzu kendisiyle paylaştığınızı görecektir.
Not : Konumunuzu ilk defa paylaştığınızda Konum Geçmişi’ni açmanız istenir.

Daha detaylı yardım için Google Destek sayfasına gidebilirsiniz.

Bu konudaki düşüncelerinizi siz de yorum olarak paylaşabilir, aşağıdaki butonlar aracılığıyla daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Spam Denetimi * Spam denetimi süresi doldu. Yenileyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Son Yorumlar

  • Anonim Nebi Garcı

    https://www.instagram.com/accounts/access_tool/accounts_you_blocked adresine bilgisayardan girdiğinizde görünmesi gerek. O da sizi engellediyse görünmeyebilir
  • Anonim Misafir

    Merhaba. Bu şekilde bilgisayardan beni engelleyen kullanıcıyı engelledim fakat telefondaki instagram uygulanmasındaki hesabımda engellenenler listesinde görünmüyor. ne yapmak lazım?
  • Anonim Mehmet

    Gayet güzel bir anlatımda bulunmuşsunuz. Sayenizde öğrettiğiniz şekilde yaparak bir kişiyi engelledim bende.
  • Anonim Misafir

    Merhaba, ınstagram nega araç eklentisini almak istiyorum. Hesap bilgilerinizi atar mısınız?
  • Anonim Misafir

    yorum özelliği müthiş oldu hocam umarım zamanlı gönderi planlama özelliği de getirirsiniz de piyasadaki herkes sizin ekletiyi kullanır.