Windows 8.1’de Görev Önizlemelerini Kapatma

21 04 2015 21:17 tarihinde, Araçlar, Bilgisayar kategorisinde yazıldı. Hiç yorum yapılmadı, 2238 kez okundu

Görev çubuğu üzerinde bir işlem üzerindeyken önizleme gözükmesine alışık değilseniz bunu kaldırmanın basit bir yolu var.

Bilgisayarınızda aktif olan işlemler görev çubuğunda listelenir. Görev çubuğu üzerinden herhangi bir görevi başlatmak istediğinizde bir kez tıklamanız yeterlidir.

Görev çubuğunda sıralanan görevler için Windows, bir önizleme oluşturur. Önizlemeler bazı kullanıcıların alışık olmadığı ya da ihtiyaç duymadığı bir özellik. Öyle ki bazen üzerine geldiğinizde yapmak istemediğiniz halde görev açılır ve bu biraz sinir bozucu olabilir.

Görev önizlemelerini kapatmak ya da boyutunu değiştirmek için küçük bir portable (kurulum gerektirmeyen) uygulama mevcut.

Uygulama sayesinde önizlemelerden kurtulabilirsiniz.

Taskbar Thumbnails Tuner isimli küçük aracı buradan indirin

Sıkıştırılmış dosyadaki TaskbarThumbsTuner.exe dosyasını çıkartın ve çalıştırın.

gorev onizleme aktif

Yukarıda görselde işaretli alandaki kutucuğu işaretleyip apply butonuna tıklayrak önizlemeleri kapatabilirsiniz.

gorev onizleme pasif

 

Önizlemeler kapandığında artık bir görevin üzerine geldiğinizde sadece görevin adı yazacaktır.

Bu konudaki düşüncelerinizi siz de yorum olarak paylaşabilir, aşağıdaki butonlar aracılığıyla daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sponsorlu Bağlantılar
Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Spam Denetimi * Spam denetimi süresi doldu. Yenileyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Son Yorumlar

  • Anonim Nebi Garcı

    Güncelledim
  • Anonim Boğaç Demirdöven

    Nebi hocam otomatik unfollow olayıda sıkıntılı unf yaparken birkaç kişiyi unf ettikten sonra diğer hesaplara geçiyor yeni farkettim.
  • Anonim Boğaç Demirdöven

    Elinize sağlık sorun çözülmüş
  • Anonim Nebi Garcı

    Oto takip eklentisindeki havuzlarınızı yedekleyin ve daha sonra kurulum bağlantısından güncelleyip havuzu geri yapıştırın. Şuan güncelledim.
  • Anonim Boğaç Demirdöven

    Sonuç yine aynı 2 kişi takip edip bir sonraki hesaba geçiyor